dec 15, 2022

Duitse pathologen: “Systematische obducties nodig bij onverwacht overlijden na coronavaccinatie”

dec 15, 2022

In een tv-uitzending van de Duitse  Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) zegt professor Friedmann van de Federale Vereniging van Duitse Pathologen dat systematische obducties nodig zijn bij onverwacht overlijden na vaccinatie:

“We moeten de feiten boven tafel krijgen”

Prof. Friedman zegt dit naar aanleiding van de resultaten van obductie (1) door dr. Mötz, patholoog verbonden aan het pathologisch instituut ’Georg Schmorl’ in Dresden (D). Het Artsen Collectief besteedde al eerder aandacht aan de noodzaak van systematische obducties bij sterfte na coronavaccinatie.

Volgens het obductieverslag van een recent gevaccineerde, overleden man waren er ernstige ontstekingen van de hersenen (encephalitis), bloedvaten (vasculitis) en hart (myocarditis) te zien. Dit zou het gevolg zijn van de vaccinatie en hebben bijgedragen aan het overlijden van de 76-jarige man (1).

In de uitzending van MDR wordt het verhaal achter deze obductie verteld. De echtgenote en dochter van de man wilden een obductie, omdat zij verbaasd waren over het plotseling overlijden na de vaccinatie van hun man, respectievelijk vader. Maar dit werd tegengewerkt door het Charité ziekenhuis in Berlijn. Uiteindelijk regelden zij zelf een obductie bij patholoog dr. Mörz, verbonden aan het gemeentelijke ziekenhuis in Dresden-Friedriechstadt.

De bevindingen heeft dr. Mörz gepubliceerd als case report in het medisch tijdschrift Vaccines (1).

Hoewel zij hun man en vader hiermee niet terugkrijgen, geeft het obductieresultaat de nabestaanden toch rust. De echtgenote van de overleden man verklaart:

“Ik kan veel familieleden alleen maar aanmoedigen om dit te laten doen, zodat het benoemd wordt en dat het niet, om zo maar te zeggen, op een bepaalde manier blijft rondwaren.”

De patholoog professor Peter Schirrmacher had al in augustus 2021 aan de Universiteit van Heidelberg bij meer dan 40 mensen een obductie gedaan, die kort na vaccinatie waren overleden. Vaccinatie was bij ongeveer een derde van hen de doodsoorzaak. Hij waarschuwde voor een hoger aantal niet-gemelde gevallen en eiste systematische obducties van gevaccineerde mensen. Schirrmacher: “Het is onze plicht om deze zaken op te sporen en te registreren en daaruit de juiste conclusies trekken.” Zijn studie is onlangs verschenen (2).

De uitzending Nederlands ondertiteld is hier te bekijken:

De originele Duitse uitzending is hier te zien: https://www.mdr.de/video/mdr-videos/c/video-677092.html.

Het Artsen Collectief pleit ook in Nederland voor systematische obducties van personen die zijn overleden kort na coronavaccinatie, of waar bekende ernstige bijwerkingen van de mRNA vaccins hebben bijgedragen aan de doodsoorzaak, omdat dit een deel van de tot nu toe onverklaarde oversterfte zou kunnen verklaren.

Referenties:

  1. Mörz M. A Case Report: Multifocal Necrotizing Encephalitis and Myocarditis after BNT162b2 mRNA Vaccination against COVID-19. Vaccines. 2022; 10(10):1651. https://doi.org/10.3390/vaccines10101651.
  2. Schwab C, Domke LM, Hartmann L, Stenzinger A, Longerich T, Schirmacher P. Autopsy-based histopathological characterization of myocarditis after anti-SARS-CoV-2-vaccination. Clin Res Cardiol. 2022 Nov 27:1–10. doi: 10.1007/s00392-022-02129-5. Epub ahead of print. PMID: 36436002; PMCID: PMC9702955. https://link.springer.com/article/10.1007/s00392-022-02129-5
Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.