apr 15, 2022

Een gesprek met Sam Brokken “De ‘one-size fits all’ aanpak gaat voorbij aan het individu”

apr 15, 2022

Drs. Sam Brokken, Belgische lector-onderzoeker gezondheidswetenschappen in gesprek over verplichte vaccinatie met Ad Verbrugge  bij De Nieuwe Wereld TV. Eerder werd Brokken al met 15 anderen uitgenodigd zijn visie op verplicht vaccineren te geven in het Belgische parlement. In dat overleg bleken 15 van de 16 genodigden een prikplicht voor zorgpersoneel onnodig en onwenselijk te vinden. Anderhalve maand later wordt in België het voorstel om zorgpersoneel verplicht te vaccineren, desondanks aangenomen.

Deze gebeurtenis, samen met vele andere actuele ontwikkelingen, geeft er blijk van dat (politieke) agenda’s de wetenschap beïnvloeden en verdringen.

Waarom staan (gewone) mensen niet meer centraal als het om hun welzijn en gezondheid gaat? Waarom kent de westerse gezondheidszorg een ‘one size fits all’ benadering? Waarom trekt de WHO de macht naar zich toe en geven regeringen die zo gemakkelijk uit handen?

Een goed moment om het net op te halen. Waar staan we en waar gaan of willen we heen? Bekijk het gesprek tussen Ad Verbrugge en lector gezondheidswetenschappen Sam Brokken over de recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus.

De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van journalist Paul van Liempt, filosoof Ad Verbrugge en David van Overbeek. De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.