okt 30, 2022

Een nuchtere evaluatie van Covid-19-vaccins door Dr. Jay Bhattacharya en Dr. Gigi Foster 

okt 30, 2022

In deze korte Nederlands ondertitelde samenvatting bespreken Dr. Jay Bhattacharya (Stanford University) en Dr. Gigi Foster (School of Economics UNSW Business School) de positieve en negatieve eigenschappen van de Covid-19-vaccins en wat er geleerd is in de loop van de pandemie.

Een (Nederlands ondertiteld) fragment van het interview:

Dr. Jay Bhattacharya is hoogleraar geneeskunde en hoogleraar economie aan de Stanford University in Californië en een van ‘s werelds toonaangevende experts op het gebied van volksgezondheidsbeleid. Dr. Bhattacharya’s onderzoek richt zich op de economie van de gezondheidszorg over de hele wereld, met een bijzondere nadruk op de gezondheid en het welzijn van kwetsbare bevolkingsgroepen. Hij heeft 135 artikelen gepubliceerd in vooraanstaande, door vakgenoten beoordeelde wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van onder meer geneeskunde, economie, gezondheidsbeleid, epidemiologie, statistiek, recht en volksgezondheid. Hij heeft aan de Stanford University een MD en PhD in economie behaald. Dr. Bhattacharya’s richt zich met zijn recente research op de epidemiologie van Covid-19 en de evaluatie van het overheidsbeleid als antwoord op de epidemie.

Dr. Gigi Foster is hoogleraar en onderwijsdirecteur van de School of Economics van de Australische UNSW Business School. Ze heeft een BA in Ethiek, Politiek en Economie van Yale University en een PhD in Economie van de Universiteit van Maryland. Ze werkt op verschillende gebieden, waaronder onderwijs, sociale invloed, corruptie, laboratoriumexperimenten, tijdsbesteding, gedragseconomie en Australisch beleid. Ze heeft verschillende ARC Discovery Grants gehad en is auteur van meer dan 25 wetenschappelijke werken, waaronder het boek (samen met Paul Frijters) ‘An Economic Theory of Greed, Love, Groups, and Networks’, gepubliceerd in 2013 door Cambridge University Press. Dr. Foster is actief in de Australische media, met name op het gebied van onderwijsbeleid en economisch denken.

Je kunt het volledige interview hier bekijken (niet Nederlands ondertiteld): https://youtu.be/zl-divqmfNw

——-

John Anderson, voormalig vice-premier van Australië, interviewt ‘s werelds meest vooraanstaande opinieleiders over de urgente hedendaagse sociale, culturele en politieke kwesties. Hij gelooft dat een goede, stevige dialoog noodzakelijk is om onze sociale kracht en maatschappelijke samenhang te behouden. Zoals hij het zegt; “Je kunt geen goed openbaar beleid krijgen uit een slecht publiek debat.”

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.