aug 7, 2021

Engeland-correspondent in OP Z’N KOP!: ‘Paniekvoorspellingen zijn allemaal niet reëel gebleken’

aug 7, 2021

Volgens Patrick van IJzendoorn, Engeland-correspondent voor onder andere de Volkskrant, zijn inzake corona “de paniekvoorspellingen van sommige wetenschappers allemaal niet reëel gebleken”.

Marianne Zwagerman & Rick van Velthuysen gaan in OP Z’N KOP! #30 (5 augustus jl.) met hem in gesprek en kijken naar de situatie in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Een leerzame podcast over ‘cijfers in perspectief’. Een aanrader wat ons betreft, ook voor onze regering.

Fragment – Van IJzendoorn over de ware cijfers van ziekenhuisopnamen: patiënten die onterecht als coronapatiënt werden gemeld.  

Hele podcast vind je hier: https://podcast.npo.nl/file/op-zn-kop/57728/op-zn-kop-met-engeland-correspondent-patrick-van-ijzendoorn.mp3?platform=npo-radiosites . Vanaf 15.30 min wordt met correspondent Patrick van IJzendoorn gesproken.

In de podcast zegt Van IJzendoorn over de voorspellende waarde van de adviseurs van de regering: “De cijfers zijn al een dag of tien dalende en dat is voor een aantal wetenschappers een grote verrassing. Met name voor de beroemde Neil Ferguson. Hij is de voornaamste adviseur en epidemioloog van de regering, zeg maar de Marion Koopmans van Engeland. Hij had voorspeld dat er medio augustus honderdduizenden besmettingen zouden zijn, maar we hebben er nu rond de 20.000 per dag. Alle paniekvoorspellingen zijn niet reëel gebleken.”

Hij benoemt onder andere dat de nieuwe minister van Volksgezondheid in het Verenigd Koninkrijk (VK) de cijfers van alle ziekenhuizen in het heel VK nader wilde onderzoeken, hij wilde openheid van gegevens. Wat bleek: meer dan de helft van de coronaopnamen, van mensen die een andere kwaal dan corona, maar wel positief getest waren, gingen te boek als coronapatiënt. De cijfers werden verborgen gehouden en zijn gelekt naar een van de grote kranten.

Hetzelfde verhaal geldt inzake het dodenaantal. Van IJzendoorn zegt daarover dat “een maand voor hun overlijden deze mensen zijn getest en corona hebben gehad, maar het is niet de oorzaak van de dood. Ze zijn gestorven mét corona, niet dóór corona.” In Nederland is dit ook onderzocht (Volkskrant), maar dit is onduidelijk.

Premier Boris Johnson heeft gezegd dat ‘mensen met het virus moeten leren leven’. Vrijwel alle coronamaatregelen zijn sinds 19 juli jl. afgeschaft in het Verenigd Koninkrijk.

Je kunt Patrick van IJzendoorn volgen op Twitter, @IJzendoornV. Gisteren meldde hij: “Het alarm van de baas van de Britse zorg dat er nu meer jongeren ziek met covid in het ziekenhuis liggen, is vals. Ze gaf een wat vertekenend beeld, blijkt nu”. Zie het artikel https://www.telegraph.co.uk/news/2021/08/05/statistics-showing-young-people-hospitalised-covid-not-quite/  

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.