mrt 11, 2021

Europese landen schorten vaccinatie met AstraZenicavaccin op na embolieën

mrt 11, 2021

Denemarken heeft het gebruik van het Oxford-AstraZeneca covid-19-vaccin uit voorzorg opgeschort na meldingen van bloedstolsels en één overlijden, evenals  8 andere landen. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de Britse Geneesmiddelen Bureau hebben echter gezegd dat er op het moment geen aanwijzingen zijn dat vaccinatie verband houdt met trombo-embolische incidenten, verder onderzoek wordt uitgevoerd. Ook Nederland schort inmiddels de vaccinatie 2 weken op. Covid-19: European countries suspend use of Oxford-AstraZeneca vaccine after reports of blood clots | The BMJ

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.