feb 2, 2021

Gedwongen isolatie nu mogelijk

feb 2, 2021

Mensen die besmet zijn met het coronavirus maar niet vrijwillig in isolatie gaan, kunnen daartoe vanaf nu, 2 februari 2021, gedwongen worden. Dat besluit is gepubliceerd in de Staatscourant.

De maatregel kan alleen worden opgelegd door de voorzitter van één van de 25 veiligheidsregio’s, op basis van artikel 31 in de Wet publieke gezondheid.

Het geldt alleen voor besmette mensen die een “ernstig gevaar voor de volksgezondheid” vormen en dat gevaar “niet op andere wijze effectief kan worden afgewend”. Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is aangewezen als locatie voor de gedwongen isolatie.

Staatscourant 2021, 4662 | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen (officielebekendmakingen.nl)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.