feb 22, 2022

Belgisch viroloog en onderzoeker Geert Vanden Bossche geeft jongere advies over de coronacrisis

feb 22, 2022

Geert Vanden Bossche beantwoordt een brief van een bezorgde en twijfelende jongere. Vanden Bossche heeft zelf drie kinderen tussen de twintig en vijfentwintig jaar oud en begrijpt heel goed dat het zware tijden zijn, vooral voor hen. Hij schrijft:

“Je maakt een zware en verdrietige tijd door, blijkt uit je mail. Die maakt ook duidelijk dat je sterk in je schoenen staat. Terwijl de overheid jongeren bestookt met campagnes om zich te laten vaccineren en  je vrienden daaraan gehoor hebben gegeven, ben jij sterk genoeg om niet automatisch te gehoorzamen. Je bent zelfs sterk genoeg om weerstand te bieden aan de druk van je vriendengroep. Dat is bijzonder.

In vriendengroepen en families kan de pandemie een sociale splijtzwam zijn. Als je daar tegenaan loopt, probeer dan niet om mensen met een andere mening te overtuigen. Dat zal niet lukken en alleen maar voor frustratie zorgen. Je kunt je energie beter investeren in het maken van nieuwe vrienden. Als je bereid bent om de eerste stap te zetten, zul je merken dat dit vaak makkelijker is dan je denkt. Veel jongeren hebben dezelfde behoefte. Zoek mensen op bij wie je je goed voelt. Help elkaar. Steun elkaar. Besef dat je nog een zee van tijd hebt om in te halen wat jou in deze zwarte jaren is ontnomen.”

Over zijn eigen kinderen schrijft Vanden Bossche: “Ook zij stellen vragen over hun toekomst en hoe het nu verder moet. Ik vertel ze hetzelfde als wat ik jou vertel. Ik verzeker hen en jou dat, ook al is daarvan nu misschien nog niet veel te bespeuren, dit verschrikkelijke tijdvak spoedig voorbij zal zijn. Heb nog even geduld. Wees nog even sterk.”

Hele brief lezen op: https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/geert-vanden-bossche-geeft-tegendraadse-jongeren-advies-over-de-coronacrisis-het-einde-van-de-muppet-show-is-nabij-en-dat-is-goed-nieuws

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.