mrt 18, 2022

DOCSFAIR documentair: Generation C

mrt 18, 2022

In deze documentaire wordt de mentale gesteldheid van studenten en jongeren tijdens de Corona-pandemie belicht. In deze aangrijpende en persoonlijke zoektocht van Christophe Mattheijsen wordt de kijker meegezogen in gesprekken met diverse jongeren die gedurende de pandemie steeds minder zingeving in het leven ervaren. Door de maatregelen van de overheid worden steeds vaker en grotere obstakels opgeworpen die dit belemmeren en zicht geven op een zinvol toekomstperspectief. Het leven is gepauzeerd en de samenleving wordt in angst gehouden, het vertrouwen en het zicht op een mooie toekomst is hen ontnomen zonder dat zij daar invloed op hebben.
Ook na achttien maanden is er nog altijd geen licht aan het einde van de tunnel. De vele beloftes hebben nog geen verandering gebracht in deze situatie.

In deze aangrijpende documentaire geven jongeren een beeld van de impact van de maatregelen op hun leven en vinden er gesprekken plaats met docenten en onderzoekers over de toekomst voor deze jongeren. Is er nog hoop of is de schade al geleden?

In deze documentaire is o.a. Monique de Veth (psychiater en bestuurslid Artsen Collectief) te zien. Hele documentaire kijk je via: Generation C – INDEPEN

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.