okt 1, 2021

Gevallen van auto-immuunreactie na Pfizer-vaccinatie

okt 1, 2021

Beschreven wordt dat een maand na vaccinatie met het Pfizer-vaccin een productie van antistoffen tegen het eigen lichaam ontstaat, in dit geval de schildklier en bijnieren (Grave’s ziekte en diabetes 1). Auto-immuunziekten kunnen zich ontwikkelen bij patiënten met ‎‎ ‎‎genetische aanleg.‎‎ Het ‎‎ernstige acute respiratoire syndroom coronavirus 2‎‎ (SARS-CoV-2) en vaccins ertegen kunnen nieuwe triggers voor AutoImmune Endocrine Disease (AIED) zijn.‎ Deze studie presenteert ook een verklaringsmechanisme.

Bron: A case of Graves’ disease and type 1 diabetes mellitus following SARS-CoV-2 vaccination – ScienceDirect

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.