jun 16, 2021

Immunoloog Carla Peeters over gevolgen voor immuunsysteem door mondkapjes

jun 16, 2021

Marlies Dekkers van het online platform De Nieuwe Wereld ging 14 juni jl. in gesprek met Carla Peeters, immunoloog en directeur van COBALA Good Care Feels Better. Ze spreken over beschermmiddelen in het algemeen en mondkapjes in het bijzonder. “Mondkapjes zijn broeinesten voor bacteriën.”

[smartvideo src=”https://youtu.be/21RTxLvWJ9Q” width=”1280″ height=”720″ responsive=true controls=true]

 

Duur video: 46 min. De video staat ook op YouTube.
De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland.

Het is niet natuurlijk om zo’n mondkapje voor je ademhalingsorganen (mond en neus) te hebben. En in je ademhalingsorganen zitten ook bacteriële flora, bacteriën, virussen en schimmels en het evenwicht tussen die flora is heel precair. De diverse flora maken ook onderdeel uit van het immuunsysteem. Dus alles wat we nu doen om te beschermen tegen virale infectie, geeft ook flinke klap aan ons immuunsysteem.

Ook de andere beschermmiddelen, zoals je handen desinfecteren, verzwakken het immuunsysteem. Door de desinfectiegel gaat de flora van de handen kapot, de natuurlijke afweer is weg en dat zorgt voor infecties en uiteindelijk chronische ziekten. Want alles wat op je huid komt, komt ook in je spijsverteringsstelsel terecht en in je lever. En je lever is je grootste ontgiftingsorgaan.

Het dragen van een mondkapje heeft voor kinderen effecten op de groei en op het mentale welzijn. Kinderen hebben het nodig om afstand klein te houden en veel dichter bij elkaar te zijn. Men weet niet wat het op de langere termijn voor invloed heeft. Mondkapjes zijn bedoeld voor de korte duur, meer tegen spatten, daar kunnen ze bij helpen. Het is niet ‘baat het niet, dan schaadt het niet’, het schaadt wel degelijk. Per 1 december 2020 heeft het kabinet iets verplicht, waar niet is over nagedacht. Wat zijn de gevolgen op de lange termijn. Terwijl we nu kunnen aantonen dat het dragen van mondkapjes niet helpt om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Wel wordt ons immuunsysteem onder druk gezet door de maatregelen. Als je zo’n systeem heel lang onder druk zet of er komt in 1x een veel grotere bacteriële concentratie binnen dan normaal dan wordt een mondkapje een broeinest van bacteriën en schimmels. En dan schijnen de stoffen mondkapjes meer bacteriën en schimmels te hebben dan medische mondkapjes. In papieren, gekleurde mondkapjes zitten aan de ander kant weer veel toxische stoffen, zoals pesticiden. Beste is van biologische stof (eerste wassen) en kort dragen. En het mondkapje iedere dag wassen.

Hoe langer we de beschermmiddelen gebruiken, hoe meer we ons immuunsysteem verzwakken. En ook de lever verzwakt, die alle toxische stoffen moet verwerken. We zien nu ook het vermoeidheidsyndroom zien door de mondkapjes. Het kost veel moeite om te ademen en de lever moet hard aan het werk.

Het is dus belangrijk dat we ons realiseren wat de effecten van mondkapjes kan. Ze zijn nergens voor nodig, ze zijn alleen maar schadelijk. Nu is infectiekans zo laag, kan de mondkapjesplicht worden afgeschaft.

Hoe versterk je je immuunsysteem?

  • Het belangrijkste is 8 uur slaap per dag.
  • Bewegen; 2x half uur wandelen per dag.
  • Vitamine D3, ook het zonlicht in je ogen is belangrijk.
  • Niet te veel donkere brillen dragen.
  • Gezonde voeding, makkelijk verteerbare voeding. Voeding direct van het land, van de boer;
  • Veel in de natuur. Natuur is rustgevend en dan kom je het meeste tot jezelf, niet de hele dag achter de computer.
  • Vermijd stress, als de stress in je lichaam toeneemt, verzwak je het immuunsysteem.
Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.