mei 31, 2021

GGD’en hebben geld en crisisstructuur nodig voor pandemie

mei 31, 2021

De Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’en), die als 25 eilandjes functioneren, zullen bij een volgende crisis allemaal naar één baas moeten luisteren. De GGD’s waren niet voorbereid op bestrijding van het Covid-19-virus. Er was dan ook jarenlang op de diensten bezuinigd. Ze hadden begin 2020 te weinig personeel en materiaal om besmette mensen te testen en goed bron- en contactonderzoek te doen. Dat had harde gevolgen: verpleeghuizen die opbelden naar hun GGD omdat oude bewoners besmet leken, kregen geen gehoor. De ict faalde en moest compleet opnieuw worden opgezet. Later kwam de grootschalige vaccinatie van de bevolking traag op gang.

Bron: GGD’s hebben geld en crisisstructuur nodig voor pandemie – NRC

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.