mrt 6, 2021

Groot onderzoek nodig naar medische complicaties en sterfte door uitstel van de zorg

mrt 6, 2021

De Patiëntenfederatie Nederland pleit voor een groot nationaal onderzoek naar hoeveel mensen complicaties hebben opgelopen, of zijn overleden, door het uitstellen van medische zorg als gevolg van de coronacrisis. Dat stelt directeur Diande Veldman in reactie op de verontrustende cijfers van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Zorg die vanwege corona door patiënten of artsen werd uitgesteld, leverde complicaties op bij minstens 68 patiënten van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Zeven patiënten zijn overleden. En waarschijnlijk is dat maar het topje van de ijsberg.

Zeker 68 patiënten in Tilburgs ziekenhuis kregen complicaties door uitstel van zorg | Trouw

‘Groot onderzoek nodig naar medische complicaties en doden door uitstel zorg’ | Binnenland | AD.nl

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.