jul 1, 2022

Headwind: een gesprek tussen dr. Malone, dr. Vanden Bossche en prof. dr. Desmet

jul 1, 2022

In de vierde aflevering van “Headwind” – het vervolg op de bekroonde documentairereeks “Tegenwind” (in België ontvingen zij een staatspublieksprijs) – komen dr. Robert Malone, dr. Geert Vanden Bossche en prof. dr. Mattias Desmet bij elkaar en kijken terug op twee jaar opgelegde Covid-19-maatregelen. Maar vooral kijken ze vooruit: naar de moeilijke tijd die ons te wachten staat, zoals zij verwachten. En delen ze de hoop die zij desondanks hebben voor de toekomst.

De drie veel besproken en bekritiseerde wetenschappers vertellen over hun ervaringen in de afgelopen periode waarbij zij zich realiseren dat ze veel steun van elkaar ervaren hebben. Gezamenlijk analyseren ze in deze uitzending deze periode op zowel medisch, psychisch als sociaal gebied.

Blijven uitspreken

Door de ontwikkelingen die zij hebben gezien en nog steeds zien, zijn ze meer en meer overtuigd geraakt van de juistheid van hun visie. Ze zijn vastbesloten deze te blijven delen, ondanks de kritiek en tegenwerking (‘tegenwind’) die ze veelvuldig kregen.

Ze vullen elkaar aan over massavorming en de opmars naar een totalitair systeem binnen onze democratieën. Daarbij staan ze stil bij de dubieuze rol van de media en het Trusted News Initiative, dat iedere vorm van wetenschappelijk debat in de kiem smoorde. Met concrete voorbeelden van censuur, zoals het grootschalig verwijderen van kritische geluiden door zogenaamde factcheckers, waarbij het juist niet om feiten ging.

Ook komt de invloed van (des)Informatie en taalgebruik op gedachten en gedrag van mensen aan bod. De drie wetenschappers delen hun zorgen over het gevaar van massaal vaccineren tijdens een pandemie, over het discrimineren van ongevaccineerden en over de binnen families en vriendenkringen ontstane scheuringen.

Oplossingsgericht

Over de toekomst hebben ze verschillende verwachtingen. Ze delen zij hun persoonlijke visie en adviezen om de ontstane massavorming te doorbreken. Hoe het gevaar van een dreigende totalitaire wereld uiteindelijk kan worden omgebogen naar iets positiefs.

Alle drie zijn ze het erover eens dat we ons schrap dienen te zetten voor de zeer moeilijke tijd die op korte termijn voor ons ligt. De heren hebben echter ook hoop dat we met de juiste mentaliteit, en door ons te blijven uitspreken als mensheid, een unieke mogelijkheid hebben om uiteindelijk een betere wereld te realiseren.

Het gesprek tussen dr. Robert Malone, dr. Geert Vanden Bossche en prof. dr. Mattias Desmet bij Headwind is zeer de moeite waard: een aanrader!

Bron: Headwind.tv

—–

Dr. Robert Wallace Malone is een Amerikaans viroloog en immunoloog. Zijn werk is voornamelijk gericht op de ontwikkeling van mRNA-technologie en medicatie-onderzoek.
Dr. Geert Vanden Bossche is een Belgische dierenarts, viroloog en onafhankelijk onderzoeker en adviseur op het gebied van vaccins.
Dr. Mattias Desmet is professor klinische psychologie aan de Universiteit Gent. Hij heeft een psychoanalytische praktijk en is auteur van boeken als The pursuit of objectivity in psychology en Lacan’s logic of subjectivity; zijn meest recente (ook in het Engels vertaalde )boek is De psychologie van totalitarisme.

Bron: wikipedia

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.