mei 4, 2022

‘Heel erg wat we jongeren hebben aangedaan’

mei 4, 2022

“Alle ellende door coronamaatregelen lijkt inmiddels ver weg. Maar niet voor iedereen. Met name jongeren zitten nu met de schade die ze hebben opgelopen door ruim twee jaar aan beperkingen. En die schade is niet mals, laten diverse onderzoeken zien. En dus moeten we er volgens deskundigen alles aan doen om deze jongeren te helpen.

Hij ziet het in zijn spreekkamer, zegt kinderarts Károly Illy als hij over de kinderafdeling in ziekenhuis Rivierenland in Tiel loopt. “Veel tieners die allerlei klachten hebben variërend van neerslachtigheid, somberheid, maar ook ernstige situaties als gameverslaving, eetstoornissen, veel meer overgewicht, veel meer boulimia. Het is toch echt wel heel erg wat we onder jongeren hebben aangedaan”, zegt Illy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.

Dat blijkt ook uit de cijfers. Deze week kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met cijfers waaruit blijkt dat een paar jaar geleden jongvolwassenen tot de gelukkigste bevolkingsgroep in Nederland hoorde en vorig jaar tot de ongelukkigste.”

Zo schrijft Omroep Gelderland. Hele artikel lezen: https://www.gld.nl/nieuws/7646185/kinderarts-bezorgd-na-corona-heel-erg-wat-we-jongeren-hebben-aangedaan

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.