dec 17, 2021

Huisarts Felix van der Wissel: “Het coronabeleid roept vooral vraagtekens op”

dec 17, 2021

Het coronabeleid roept vooral vraagtekens bij Felix van der Wissel, (onze) huisarts, hij vindt het kabinetsbeleid zeer risicovol. “We dachten dat na vaccinatie alles weer open kon. Maar helaas is dat niet waar. Zes maanden na vaccinatie heb je ongeveer net zoveel kans om besmet te raken als iemand die niet gevaccineerd is. Ook is er nu de Omikronvariant, dat is normaal virussen muteren, maar deze Omikron schijnt niet zo gevoelig te zijn voor de huidige vaccins.”

 

 

De booster… Moet je die nemen?

Van der Wissel kijkt daar met dokters ogen naar: “Ik kijk gewoon naar wanneer moet je een medicijn geven bij welke kwaal. Als de kwaal erger is dan het medicijn, dan moet je mensen het medicijn geven, in dit geval kan dat een vaccin zijn. Maar in heel veel gevallen is het zo dat het medicijn erger is dan de kwaal. En daarbij wordt eigenlijk niet bij stilgestaan.”

“In heel veel gevallen is het zo dat het medicijn erger is dan de kwaal.
En daarbij wordt eigenlijk niet bij stilgestaan”

Dat is gezond medisch verstand, vinden wij. Ook wat Van der Wissel zegt over het vaccineren van kinderen. Een slechte zaak: “Kinderen zitten, zeker al het jonge kinderen betreft tussen de 5-11 jaar, nog in een totale ontwikkeling van hun immuunsysteem. En bij jonge kinderen weten we dat er nog geen enkel kind van deze leeftijd is overleden door corona. Dus als je weet dat kinderen niet kwetsbaar zijn, niet overlijden aan corona, en ze wel gaat blootstellen aan een experimenteel medicijn, dan is het gewoon, denk ik, onterecht dat je deze kinderen oproept om te laten vaccineren.”

Van der Wissel was in het begin ook bang voor corona: er er werd voorspeld dat zeker 3% van de mensen die corona zou krijgen, zou komen te overlijden. Echter. “99,95% gaat niet dood aan corona. Dat betekent dus dat de kans om ernstig ziek te worden door corona of te overlijden zo klein is, dat je je moet afvragen of het gerechtvaardigd is om de hele maatschappij plat te leggen, door qr-codes, door andere mensen restricties op te leggen, voor een ziekte die vergelijkbaar is voor een ziekte die vergelijkbaar is de influenza.”

“Je moet je afvragen, wil ik door een hoepel heen springen die een overheid opwerpt,
op niet medische gronden. Zo lang wij dit allemaal door laten gaan, betekent het dat de overheid ook geen énkele reden heeft om daarmee te stoppen.”

De huisarts stelt: “Je moet je afvragen, wil ik door een hoepel heen springen die een overheid opwerpt, op niet medische gronden. Zo lang wij dit allemaal door laten gaan, betekent het dat de overheid ook geen énkele reden heeft om daarmee te stoppen. De maatregelen hebben tot nu toe gezorgd voor meer doden door de maatregelen, dan dat de maatregelen slachtoffers hebben voorkomen. En ik denk dat in een goede verhouding moet komen en dát mogen we kunnen verwachten van onze overheid.”

Met dank aan: PowNed | Huisarts luidt de noodklok: ‘Vaccin erger dan de kwaal’

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.