mei 29, 2021

Het feit dat de EMA het Pfizervaccin heeft goedgekeurd voor 12-15 jaar betekent niet dat we kinderen zonder risicofactoren ook moeten gaan vaccineren.

mei 29, 2021

De goedkeuring is gegeven op basis van één onderzoek in 1000 gevaccineerde tieners versus 1000 controles. Wat is er onderzocht: 1. veiligheid en bijwerkingen gedurende twee maanden na vaccinatie; 2. antistoffen na vaccinatie; 3. bescherming tegen milde Covid-klachten. Besmettelijkheid en langdurige klachten na Covid is niet onderzocht. Nog nooit is in Nederland grootschalig een vaccin aan kinderen gegeven waar zij zelf niet direct baat bij hebben. Als wij zouden overwegen om dit voor het eerst wel te gaan doen moet de bewijslast heel hoog zijn dat het echt zinvol is voor de samenleving en dat dit opweegt tegen de bekende bijwerkingen, zeldzame ernstige complicaties en mogelijke nadelige effecten die pas later aan het licht kunnen komen.

Bron:WNL op Zaterdag – 29 mei 2021 – NPO Radio 1 Gemist | NPO Radio 1

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.