sep 27, 2020

“Het huidige Corona testbeleid faalt”, schrijven 3 wetenschappers in HP De Tijd.

sep 27, 2020

27 september 2020
Dr. ir. Carla Peeters, prof. dr. Wim Vanden Berghe en prof. dr. Mattias Desmet beschrijven in een artikel in HP De Tijd dat en waarom de RT-qPCR-test die gebruikt wordt om Covid-19 besmetting vast te stellen niet betrouwbaar is. De onbetrouwbaarheid van de test en de manier waarop die op dit moment gebruikt wordt, zorgt ervoor dat mensen onterecht positief getest worden en vervolgens onnodig in quarantaine moeten. Het testbeleid van de overheid moet wat de schrijvers betreft dan ook worden aangepast. Ze pleiten ervoor om testen alleen te gebruiken voor mensen met ziektesymptomen, dus niet langer mensen met milde of geen klachten. Dat maakt ruimte voor aanvullend onderzoek zoals bijvoorbeeld een CT-scan om de testresultaten betrouwbaarder te maken. Dat wordt extra belangrijk nu het nieuwe griepseizoen ook voor de deur staat en het nog meer van belang wordt om onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende soorten infecties.
Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.