jul 1, 2021

Hoogleraar publieke gezondheid Ioannidis over risico’s, maatregelen en herstel

jul 1, 2021

“Er is een massapsychose ontstaan. Alle wetenschappelijke inzichten qua public health zijn over de schutting gegooid”, zegt hoogleraar John Ioannidis. Hij is hoogleraar geneeskunde, epidemiologie en volksgezondheid en één van de  tien meest geciteerde wetenschappers in deze disciplines.

De lezing van Ioannidis maakt inzichtelijk wat we hebben geleerd over de epidemiologie van COVID-19: de spreiding van de risico’s onder verschillende bevolkingsgroepen , de geografische spreiding van de infectie, de noodzaak om kwetsbare populaties te beschermen en het rammelende bewijs voor de meeste maatregelen die zijn genomen. Ioannidis geeft aanwijzingen om de pandemie te beëindigen en een endemische fase in te gaan. Gezien de wijdverspreide verspreiding van het virus en de komst van effectieve vaccins, is dit een haalbare zaak.‎

Bron: (25) Prof. John P.A. Ioannidis talk on “COVID-19 epidemiology: risks, measures, and ending the pandemic” – YouTube

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.