okt 7, 2021

Huisarts Felix van der Wissel: “Laat – net als bij griep – gezonde mensen corona doormaken”

okt 7, 2021

Gisteravond, 6 oktober jl., was (onze) huisarts Felix van der Wissel in RTL Boulevard: “In Israël moeten mensen hun ‘groene vinkje’ na twee vaccinaties inleveren en pas bij hun derde prik krijgen ze die weer. Dat vind ik geen medisch onderbouwde manier om met vaccinaties om te gaan.”
Mensen lijken volgens Van der Wissel inmiddels ‘prikmoe’: “Waar ik bang voor ben, als we de weg inslaan van boostervaccinatie, dan moeten we iedere vier tot vijf maanden een prik hebben om te zorgen dat we onze vrijheid weer terugkrijgen. Laat – net als bij griep – gezonde mensen corona doormaken, zodat zij hun afweerstoffen hebben en zo ook nog de kwetsbaren beschermen.”
Het Artsen Collectief vindt dat vaccinatie hooguit een deel is van de oplossing, in te zetten bij de risicogroepen waarbij dit bewezen effectief en veilig is. De derde prik gaat ons net zomin uit deze crisis leiden. Dit virus gaat niet meer weg, dus hoe willen we ermee samenleven?
Lees meer over ons standpunt over vaccinatie bij onderbouwingen.

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.