okt 22, 2020

Hydroxychloroquine mogelijk wél effectief tegen corona

okt 22, 2020

10 oktober 2020 Dr. Jolanda Lammers en dr. Paul Groeneveld, onderzoekers en internist-infectiologen in het Zwolse Isala, deden een landelijk retrospectief onderzoek onder 1064 patiënten. Belangrijkste uitkomst is dat de kans op overplaatsing naar de IC 53 procent lager bij patiënten die behandeld zijn met hydroxychloroquine dan bij patiënten die geen behandeling kregen. Een artikel over het onderzoek is gepubliceerd in the International Journal of Infectious Diseases: Early Hydroxychloroquine but not Chloroquine use reduces ICU admission in COVID-19 patients.
Zie ook deze studie in het tijdschrift New Microbes and New Infections.
Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.