nov 28, 2022

Hypothese: mRNA-vaccins verzwakken het immuunsysteem

nov 28, 2022

In Food and Chemical Toxicology (een publicatie van Elsevier) verscheen de peer-reviewde studie getiteld: “Innate immune suppression by SARS-CoV-2 mRNA vaccinations: The role of G-quadruplexes, exosomes, and MicroRNAs”.

De studie is geschreven door onder andere de bekende cardioloog dr. Peter McCullough.

De publicatie geeft een samenvatting van een selectie van de gepubliceerde literatuur over de mRNA vaccins en de effecten op het niveau van de moleculaire biologie van de cel.

De auteurs stellen dat de mRNA-vaccins langdurige negatieve invloed kunnen hebben op het immuunsysteem, dat de spike-eiwitten neurotoxisch kunnen zijn en het DNA herstelmechanisme kunnen schaden.

Een mogelijk gevolg hiervan is de toename van neurodegeneratieve ziekten, myocarditis (hartspierontsteking), immuuntrombocytopenie (een auto-immuunziekte waarbij je te weinig bloedplaatjes hebt), aangezichtsverlamming van Bell, leverziekten, verminderde adaptieve immuniteit, verminderde DNA-schaderespons, en tumorvorming en -metastases (zie figuur).

Hypothetische gevolgen van Sars-Cov2 mRNA vaccinatie (blauwe pijlen) op lichaamsprocessen (zwart) resulterend in ziektes die worden geassocieerd met de mRNA vaccinaties (rood). Details en referenties in (1).

De onderzoekers wijzen op drie zeer belangrijke hypothetische aspecten voor het veiligheidsprofiel van de mRNA vaccinaties:

  1. Uitgebreid documenteren zij de mogelijke verzwakking van aangeboren immuniteit, voornamelijk via onderdrukking van Interferon-α en de bijbehorende signaalcascade. Effect daarvan zou ondermeer de reactivering van ‘oude’ latente virale infecties zijn, en een verminderd vermogen om toekomstige infecties effectief te bestrijden.
  2. Ontregeling van het natuurlijke immuunsysteem zou de detectie en het voorkomen van genetisch aangedreven kwaadaardige transformatie van cellen kunnen belemmeren. Oncogene celgroei zou daardoor kunnen worden bevorderd.
  3. De mRNA-vaccinatie verstoort mogelijk de goede werking van exosomen. Exosomen zijn kleine vetbolletjes met inhoud, die door cellen worden uitgescheiden. De inhoud bestaat onder andere uit signaalmoleculen. Cellen die spike-mRNA opnemen, blijven in hoge mate spike-bevattende exosomen produceren. Ernstige ontstekingsreacties, onder meer in de hersenen, zijn het mogelijke gevolg van deze verstoring.

De onderzoekers concluderen: “Als een van deze mogelijkheden zou worden gerealiseerd, kan de impact op miljarden mensen over de hele wereld enorm zijn. Dit zou kunnen bijdragen aan zowel de korte- als de langetermijn ziektelast waarmee ons gezondheidszorgsysteem wordt geconfronteerd.”

Het Artsen Collectief benadrukt dat deze wetenschappelijke publicatie vooral hypothetisch van aard is, maar genoeg stof tot nadenken geeft om zeer voorzichtig te zijn met mRNA vaccinaties en ze alleen in te zetten als gezondheidswinst eenduidig is gedocumenteerd.

Referentie:

  1. Seneff S, Nigh G, Kyriakopoulos AM, McCullough PA. Innate immune suppression by SARS-CoV-2 mRNA vaccinations: The role of G-quadruplexes, exosomes, and MicroRNAs. Food Chem Toxicol. 2022 Jun;164:113008. doi: 10.1016/j.fct.2022.113008. Epub 2022 Apr 15. PMID: 35436552; PMCID: PMC9012513.
Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.