dec 3, 2021

Iedereen in Europa verplichten tot vaccinatie? Ons antwoord: Nee!

dec 3, 2021

Iedereen in Europa verplichten tot vaccinatie? Als het aan EU-voorzitter Ursula von der Leyen ligt, wel. “Nee, dat is niet zinvol”, zegt Evelien Peeters van ons Artsen Collectief als Omroep PowNed haar bevraagt.

 

 

Vaccineer je je voor een ander? “Ondertussen weten we dat ook als je gevaccineerd bent je gewoon virussen kunt overdragen aan een ander. In het begin dachten we dat je ook een ander kon beschermen, maar inmiddels weten we dat dat helaas niet opgaat. Dus dat betekent dat je met vaccineren geen groepsimmuniteit behaalt.”

Wie is de risicogroep? “Wat we weten is dat risicogroepen heel erg ziek kunnen worden en die komen vooral in het ziekenhuis. Van de mensen die worden opgenomen op de ic heeft 94% een onderliggende aandoening. Wat ik de laatste tijd heel zorgelijk vind, is dat je een soort vrijbewijs krijgt – een QR-code – omdat je geprikt bent. Dan stel je door die QR-code die risicogroep juist bloot aan een gevaar. Mensen uit de covid-vatbaren groep voelen zich onterecht veilig.”

Werkt het Coronatoegangsbewijs averechts? “Het hele idee van een 2G-systeem, een plicht, is achterhaald. 2G is niet-medisch gedreven, het heeft niet een positief effect op de volksgezondheid. Waarom doen we het dan? Wat is dan de reden om vanuit de EU te sturen op 2G? Ik vind het een slechte ontwikkeling.”

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.