mei 31, 2021

Immuniteit tegen Covid-19 zonder eerst ziek te worden

mei 31, 2021

Kinderen en volwassenen hebben vaak al immuniteit opgebouwd tegen Covid-19, zonder dat zij er eerder ziek van zijn geweest . Kruisimmuniteit tegen SARS-CoV-2 is  één aspect van het immuunsysteem dat een beschermende rol kan spelen bij het voorkomen van ernstige COVID-19. Er is aangetoond dat veel niet-geïnfecteerde individuen reeds bestaande T-cel immuunresponsen op SARS-CoV-2 hebben.‎‎‎

Bron: Cross-reactive antibody immunity against SARS-CoV-2 in children and adults | Cellular & Molecular Immunology (nature.com)

Standpunt Artsen Covid collectief: Een hele goede reden om kinderen niet te vaccineren: hun immuunsysteem blijkt het (wederom) prima te doen.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.