nov 7, 2021

Immuunsysteem reageert anders bij COVID-19 patiënten met overgewicht

nov 7, 2021

In het International Journal of Obesity verscheen een artikel waarin het belang van onderzoek naar de kwaliteit van de antilichaamrespons bij COVID-19-patiënten met obesitas wordt benadrukt. Het gaat met name over de aanwezigheid van auto-immuunantistoffen en biomarkers. Dit is cruciaal om deze kwetsbare populatie te beschermen.

Bron: The majority of SARS-CoV-2-specific antibodies in COVID-19 patients with obesity are autoimmune and not neutralizing | International Journal of Obesity (nature.com)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.