jun 1, 2021

In de eerste golf is een enorme schade toegebracht aan de kankerzorg

jun 1, 2021

De Covid-19-pandemie leidde tot een grootschalige wereldwijde verstoring van de kankerzorg bij een breed scala aan kankers. Negenenzestig studies uit 23 landen rapporteren veranderingen in de patronen van screenings, diagnoses, wachtlijsten en behandelingen voor kanker in verband met beperkingen tijdens de Covid-19-pandemie in 2020. Veertien studies melden een toename van het aantal late onderkenning van kanker. Toekomstige beperkingen moeten rekening houden met de verstoringen van kankerzorgtrajecten en plannen om onnodige schade te voorkomen.‎

Bron: Review of the Impact of COVID-19 First Wave Restrictions on Cancer Care – Collateral Global 

Zie het standpunt van het Artsen Collectief omtrent Nevenschade

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.