mei 17, 2021

In Frankrijk zijn door de maatregelen meer levens verloren dan gewonnen

mei 17, 2021

Inperking vrijheden in Frankrijk om de Covid-19-epidemie het hoofd te bieden redde levens, maar veroorzaakte ook aanzienlijke bijkomende schade. Er is een methodologie ontwikkeld waardoor het mogelijk is om de positieve en negatieve gevolgen voor de levensverwachting te meten: de modellen resulteren in een geschatte winst van 500.000 levensjaren en een verlies van 1.200.000 levensjaren in Frankrijk van maart 2020 en tot april 2021. Deze eerste cijfers moeten aan andere methodologieën getoetst worden.

Bron: GL-Note-Analyse-couts-benefices-des-confinements-Covid-19-web-QR-Code.pdf (generationlibre.eu)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.