feb 4, 2023

Jona Walk: “wat we nodig hebben is een democratische revolutie”

feb 4, 2023

Op de nieuwjaarsborrel van De Vierde Golf gaf arts dr. Jona Walk een indrukwekkende speech waar zij de afgelopen coronaperiode analyseert en tot de conclusie komt dat we een revolutie nodig hebben, een strijd voor de democratie.

Jona Walk:

“De nieuwe politieke strijd is niet meer tussen links en rechts, twee termen die mij steeds minder zeggen. De nieuwe politieke strijd is tussen de menselijkheid en de technocratie. Want de echte beslissingen worden nauwelijks meer in het parlement gemaakt. Tijdens de coronapandemie werd het debat bijna geheel verbannen, want de experts in het OMT moesten vrij de ruimte krijgen. De grote economische en technologische beslissingen worden niet gemaakt in Den Haag, maar in Brussel, of door nog grotere mondiale machten. Technocratische denkers, vaak met grote afstand tot de populatie die zij beweren te dienen. Die graag dingen zo complex maken dat wij het niet begrijpen, waardoor wij ons niet durven uitspreken en de inbreuken op onze vrijheid dus maar vergeten. De nieuwe politieke strijd is tussen ons geloof in vrij debat en democratie als oplossing voor de problemen, en het idee dat het volk voor zijn eigen bestwil moet worden gecontroleerd door experts en technologie.”

Lees de hele speech hier.

Jona Walk was eerder een van de initiatiefnemers van de online petitie Onverdeeld Open, die pleitte tegen uitsluiting op basis van een persoonlijke medische beslissing, en bijna 1 miljoen steunbetuigingen kreeg.

Het Artsen Collectief waarschuwt ook tegen technocratische oplossingen in de gezondheidszorg, die meestal niet de volksgezondheid dienen, maar onder andere Big Pharma, de financiële sector, miljardairs en de repressie vanuit de staat.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.