jan 2, 2022

Jong zijn in 2021 met Mona Keijzer: ‘Wat zijn we nu aan het doen!’

jan 2, 2022

Nieuwskamer x De Balie presenteert: Jong zijn in 2021

Op 29 december gingen Talitha Muusse en Yoeri Albrecht tijdens de uitzending van ‘Nieuwskamer x De Balie presenteert: jong zijn in 2021’ in gesprek met OMT-lid Diederik Gommers, ic-arts Peter van der Voort en oud-staatssecretaris Mona Keijzer over de lasten die de jeugd draagt door onder andere de coronamaatregelen.

Interview Mona Keijzer vanaf 0:45:55. Zeer coherent verhaal als baken van gezond verstand. Een aanrader om te kijken.

Mona Keijzer hamert met niet mis te verstane woorden op het belang van een risicogericht beleid. We delen enkele citaten:

“Hoe ik naar de maatschappij en naar mensen kijk, hoe ik naar de grondwet kijk: de hele 2G-discussie, de impliciete vaccinatiedwang die dat gewoon is, want dat is de reden waarom dat ingevoerd moet worden is mijn overtuiging, is in strijd met mensenrechten. Die combinatie was reden voor mij om te zeggen: ik kan dit niet meer.”

“Meer jonge kinderen verdrinken er dan dat er sterven door corona. Wat doen we? We sluiten de zwembaden …”

“60.000 kinderen doen een opleiding in horeca, evenementen, toerisme. Geen stages: al deze jongeren zitten thuis, zien geen toekomst meer, er is geen perspectief. De sportscholen zitten dicht, uitgaan is er niet meer, elkaar ontmoeten op straat mag ook officieel niet meer. Terwijl dit voor deze jongeren zo ongelofelijk belangrijk is.”

“Rapport Trimbos/RIVM in opdracht van het kabinet met als aanbeveling: creëer omstandigheden die dit beter maken. Wat doet het kabinet: Toch de boel weer op slot (..)”

“51% van de studenten heeft psychische klachten, is somber, ziet het niet meer zitten. Sterker nog 25% denkt met regelmaat aan zelfmoord. Dit is een van de aspecten waarbij ik mij afvroeg ‘wat zijn we nu aan het doen!’ Dat we ons met elkaar niet achter de oren krabben en ons afvroegen ‘is dit de weg die wij met elkaar moeten gaan’ heeft mij al een hele tijd verbaasd en boos gemaakt. Dat was een van de redenen waar ik geen verantwoordelijkheid meer voor kon nemen”

“Mensen zijn vanaf het begin heel erg bang gemaakt. Maar: 98% van de mensen is veilig, volgens Jaap van Dissel”

“Doordat mensen zo ongelofelijk bang gemaakt zijn, heb je een doodsangst bij mensen getriggerd. En de meeste mensen houden nu eenmaal van het leven en worden het liefst heel oud. Maar doordat zo de nadruk is gelegd op angst, vinden mensen lockdowns en maatregelen juist heel goed. Die zijn misschien goed om de voortgang van de besmettingen enigszins te temperen, maar voor kinderen is dat helemaal niet goed. Deze combinatie van doodsangst en de neiging van de meeste mensen zich te conformeren aan wat de meerderheid vindt, leidt er toe dat je mensen bijna ziet smeken om lockdowns. Terwijl we inmiddels weten hoe negatief lockdowns zijn voor allerlei groepen in de samenleving.”

Bron: https://debalie.nl/debalie-tv/nieuwskamer-x-de-balie-presenteert-jong-zijn-in-2021/

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.