nov 15, 2021

“Kardinale fouten in epidemiebestrijding”

nov 15, 2021

“Het wederom opvlammen van de epidemie is een direct gevolg van onverantwoordelijk beleid. In plaats van een stabiele stoel met vier poten koos de regering voor balanceren op de traditionele éénpotige melkkruk; de vaccinatie is heilig en alle andere maatregelen uit 2020 worden verwaarloosd.” Aldus Michael Smulders gepensioneerd huisarts in Den Bosch in een opinieartikel in het Brabants Dagblad op 13 november.

“Sinds de QR-code als beloning voor gevaccineerd zijn is ingevoerd, lopen de besmettingscijfers weer op. De reden: de overheid voerde slechts één campagne, namelijk inzetten op een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad. En dat ten koste van de overige drie manieren om een epidemie te bestrijden: de preventieve maatregelen van 2020, vroegtherapie en inzetten op een verbetering van de algemene gezondheid. Het zou een stabiele stoel met vier poten kunnen zijn, maar de regering koos voor balanceren op de traditionele éénpotige melkkruk.

De start van de epidemiebestrijding was de campagne in 2020: preventie via hygiënische maatregelen, uitlopend op een bonte verzameling van maatregelen, de lockdown. In dit pakket zitten een paar essentiële maatregelen om een epidemie in te dammen. De belangrijkste: als je een besmetting kunt overdragen (en dat kan als je Covid-19 hebt, maar, zij het in mindere mate, ook na vaccinatie!), isoleer je je van anderen. Wat er nu in 2021, in de tweede campagne gebeurde, is dat medisch noodzakelijke maatregelen worden ingeruild voor een onverantwoord vrij gedrag met een QR-code. Weinigen waren verbaasd dat de hoeveelheid besmettingen weer steeg na ‘Dansen met Jansen’. Maar de regering hoort kennelijk niet bij diegenen die enige notie hebben van hoe een epidemie te bestrijden. Vaccinatie wordt door de regering op oneigenlijke wijze aantrekkelijk gemaakt.

Onvolledige dekking

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.