jun 3, 2021

KidsRights: beleid coronapandemie vernietigend voor kinderen wereldwijd

jun 3, 2021

Marc Dullaert, voormalig kinderombudsman en oprichter van de internationale kinderrechtenorganisatie KidsRights slaat alarm: ‘Door de aanhoudende pandemie en de verwoestende implicaties  blijken onze voorspellingen over de negatieve gevolgen voor kinderen wereldwijd nog veel ernstiger dan gedacht. Het is hoogst noodzakelijk dat overheden en ons nieuwe kabinet in hun post-coronabeleid net zoveel focus hebben op de geestelijke gezondheid van onze jeugd als op de economie. Onderwijsherstel is dé sleutel tot het voorkomen van een catastrofe voor een hele generatie.’ De KidsRights Index 2021 geeft een opsomming van de wereldwijde ernstige gevolgen van de pandemie voor kinderen: stijging van armoede, onderwijsachterstand en een toename van mishandeling en misbruik.

Bron: KidsRights Index 2021: ‘Vernietigende impact van de pandemie voor kinderen wereldwijd’ – Stichting KidsRights

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.