jul 2, 2021

“Kinderen langs de natuurlijke weg Covid-19 laten oplopen is beter voor ze dan inenten”

jul 2, 2021

Times-redacteur Chris Smyth citeert in een artikel van 30 juni 2021 een aantal vooraanstaande Britse imminulogen die pleiten tegen vaccinatie van tieners. “Kinderen langs de natuurlijke weg Covid-19 laten oplopen is beter voor ze dan inenten”, zegt bijvoorbeeld socioloog en hoogleraar Robert Dingwall, lid van de Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI): “In tieners verloopt de ziekte zo mild dat vaccins wel uitzonderlijk veilig moeten zijn, willen ze meer goed doen dan kwaad.”

Volgens hem moeten we niet langer in paniek raken over besmettingscijfers, aangezien Covid niet langer een significante doodsoorzaak is. “Gezien het lage risico op Covid voor de meeste tieners kunnen we er gevoeglijk van uit gaan dat ze beter beschermd zijn door natuurlijke immuniteit na besmetting, dan ze te vragen het risico van een vaccin te accepteren.”

Dingwall is al langer kritisch over de strenge beperkende maatregelen en stelt dat Covid allang geen belangrijke doodsoorzaak meer is. “De medische wetenschap kan ons nou eenmaal geen onsterfelijkheid beloven en het is alleen maar schadelijk voor de maatschappij als we net doen of dat wel zo is, als we maar hard genoeg ons best doen. We gaan allemaal een keer dood.”

Een substantiële minderheid van epidemiologen is het met Dingwall eens, onder andere Paul Hunter, hoogleraar gezondheidsbescherming aan the Universiteit van East Anglia. “Dit gaat niet meer weg, het zal uiteindelijk een virus worden waar je gewoon verkouden van wordt,” zei hij. “We weten al dat de vaccins geen groepsimmuniteit kunnen opleveren, vooral door de Delta variant, en als dat niet kan, dan zal het virus blijven circuleren.”

De risico’s van vaccineren afzetten tegen de risico’s van de ziekte is geen eenvoudige zaak, zei Hunter. “Die cijfers hebben we gewoon niet. Daarom is de JCVI niet erg happig om de prik aan te bevelen voor jongeren.” De JCVI (Joint Committee on Vaccination and Immunization) is een onafhankelijke adviescommissie van deskundigen die de gezondheidsafdelingen van het Verenigd Koninkrijk adviseert over immunisatie en aanbevelingen doet met betrekking tot vaccinatieschema’s en vaccinveiligheid.

Bron 30 juni 2021:

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.