mrt 25, 2022

Kinderombudsman geeft input

mrt 25, 2022

Kinderen en corona – Kinderombudsman geeft input

Minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft eerder aangegeven met een lange termijnplan om met het coronavirus om te gaan te willen komen. De kinderombudsman heeft in de afgelopen twee jaar al eerder aandacht gevraagd voor kinderen in het coronabeleid. Helaas zien we dat het kabinet tot nu toe tekort heeft geschoten op deze punten.

De Kinderombudsman geeft de minister daarom in een brief zes belangrijke punten mee:

  1. Onderzoek het belang van kinderen;
  2. Heb extra aandacht voor kwetsbare kinderen en jongeren;
  3. Houd scholen open;
  4. Voer geen coronatoegangsbewijzen in voor minderjarigen;
  5. Leg de coronamaatregelen goed uit aan kinderen en jongeren;
  6. Verzamel data over het welzijn van kinderen.

In de brief die je hier kunt lezen, worden deze zes punten uitgebreid toegelicht.

Het Artsen Collectief benadrukt dat kinderen niet zouden moeten lijden onder een probleem dat zich niet of nauwelijks onder hen voor doet. Lees meer op onze onderbouwingspagina Kinderen >

Spread the love
Steun ons, word vriend!
Vind u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.