jul 9, 2021

Artsen Collectief: “Kinderrechtenorganisaties, zet belang en rechten van kinderen voorop!”

jul 9, 2021

Naar aanleiding van de oproep van demissionair minister De Jonge aan alle jongeren om zich te laten vaccineren, heeft het Artsen Collectief brieven verstuurd naar diverse kinderrechtenorganisaties en een brief naar de Nederlandse Vereniging voor Kinderartsen (NVK). Het Artsen Collectief benadrukt dat er geen enkele medische of maatschappelijke noodzaak is kinderen en jongeren massaal te vaccineren. Evenmin is het nodig om restricties en drang op te leggen aan iedereen die niet gevaccineerd wil worden.

In de brieven komt het Artsen Collectief op voor het belang en de rechten van kinderen en roept de organisaties op dit ook te doen. Bij alle maatregelen die kinderen aangaan moet het belang van het kind voorop staan. Dit is overeengekomen in het Verdrag inzake de Rechten van het Kind.

14 vragen

Het Artsen Collectief heeft in de brief naar het NVK veertien vragen opgesteld met het verzoek om wetenschappelijk onderbouwde antwoorden. Het NVK heeft als doel op te komen voor de gezondheid van kinderen. Bovendien is het NVK een wetenschappelijke vereniging die haar standpunten inhoudelijk dient te kunnen onderbouwen.

10 redenen

De brief die is uitgegaan naar diverse kinderrechtenorganisaties noemt tien redenen waarom kinderen en jongeren niet gevaccineerd moeten worden. Het Artsen Collectief verzoekt de organisaties om de belangen van kinderen te beschermen en hun rechten te waarborgen.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.