nov 2, 2021

Klokkenluider onthult vervalsing vaccinatieproef

nov 2, 2021

BMJ publiceert: Klokkenluider onthult vervalsing van gegevens in Pfizer’s vaccinatieproef.

Een regionale directeur die werkzaam was bij de onderzoeksorganisatie Ventavia Research Group, onderaannemer voor Pfizer’s Covid-19-vaccin fase 3 klinische studie, heeft aan The BMJ (British Medical Journal) verteld dat het bedrijf gegevens vervalste, patiënten niet blindeerde, onvoldoende opgeleide vaccinatoren in dienst had en traag was bij de follow-up van bijwerkingen. Na Ventavia herhaaldelijk op de hoogte te hebben gebracht van deze problemen, e-mailde de regionale directeur, Brook Jackson, een klacht naar de US Food and Drug Administration (FDA). Ventavia ontsloeg haar dezelfde dag nog. Pfizer, dat op de hoogte was van de problemen bij Ventavia, heeft het bedrijf ingehuurd voor nog vier onderzoeken.‎ ‎

Bron: https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2635

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.