aug 25, 2021

Kosten-batenanalyse van het gebruik van de vaccins blijft nodig

aug 25, 2021

In een studie door Barda et al. evalueerden de onderzoekers tegelijkertijd het risico op bijwerkingen bij personen ouder dan 16 jaar die het BNT162b2-vaccin (Pfizer-BioNTech) hadden gekregen, en het risico op dezelfde gebeurtenissen na ernstig acuut respiratoir syndroom coronavirus-2–infectie (SARS-CoV-2).‎ De auteurs gebruikten gegevens van de grootste geïntegreerde zorgorganisatie in Israël, in combinatie met gegevens over SARS-CoV-2-polymerase-kettingreactietests, gegevens over‎ coronavirusziekte in 2019 en de vaccinatiecijfers van het Ministerie voor Volksgezondheid in Israël.

Bron: The Importance of Context in Covid-19 Vaccine Safety | NEJM

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.