apr 5, 2022

Langetermijnstrategie: MKB krijgt stem in corona-aanpak

apr 5, 2022

“Minister Kuipers heeft afgelopen vrijdag voor het eerst een langetermijnstrategie ontvouwd voor de aanpak van corona. Hierin staat dat er meer een gedeelde verantwoordelijk moet komen vanuit de hele maatschappij. O.a. het midden-en kleinbedrijf (MKB) krijgt een grotere verantwoordelijkheid.” Zo luidt het bericht in de Trouw op 1 april jl. 

Het MKB ving klap na klap op in de coronacrisis. Sluitingen, beperkingen, extra kosten en minder inkomsten lieten diepe sporen na. Als je als kleine(re) ondernemer al het hoofd boven water kon houden. Daarom lijkt het een mooi gebaar dat die stem in het ‘nieuwe’ coronabeleid gehoord wordt. Maar is dat ook zo?
Het verschuiven van de verantwoordelijkheid naar het MKB betekent namelijk ook dat de overheid geen steun meer hoeft te betalen. Steun waarop menig ondernemer heeft moeten overleven de afgelopen jaren. Als die wegvalt, kan dat logischerwijs van invloed zijn op de keuzes die je als ondernemer maakt om open te mogen of kunnen blijven.
De kans dat een aanpak op goed onderbouwde medische inzichten zal stoelen, wordt daarmee kleiner. Een risicogestuurd beleid wordt minder aannemelijk en de kans op schade door maatregelen, willekeur of zelfs discriminatie zou in zo’n situatie nauw gemonitord moeten worden. Heeft het kabinet daar ook over nagedacht?

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.