mei 25, 2021

Long Covid kan de manifestatie zijn van een ander virus dat in het lichaam actief wordt

mei 25, 2021

Bij mensen die moeite hebben om te herstellen van ‎‎Covid-19‎‎ kan mogelijk meer aan de hand zijn dan alleen ‎‎SARS-CoV-2‎‎. Hun immuunsysteem kan last hebben van een ander virus, bijvoorbeeld het Epstein Barr-‎‎virus.‎ ‎Sinds patiënten voor het eerst long covid-19 begonnen te melden, zijn veel van hun aanhoudende symptomen ‎‎vergeleken met chronisch vermoeidheidssyndroom of myalgische encefalomyelitis‎‎.‎

Bron: Long COVID and severe COVID-19 infections ass | EurekAlert!

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.