okt 12, 2021

Op z’n kop | “Als dit de maatstaf wordt voor de vrijheid in de samenleving, dan is het einde zoek”

okt 12, 2021

In deze speciale aflevering van de podcast ‘Op z’n kop’ van Marianne Zwagerman en Rick van Veldhuizen knettert het van de uitgesproken meningen over de coronacrisis en de maatregelen van de overheid. Internist-infectioloog Hannah Visser, journalist Mark Koster en presentatrice Talitha Muusse discussiëren met Rik en Marianne en met elkaar. Over een paar belangrijke punten zijn ze het in ieder geval met elkaar eens: deze crisis is geen gezondheidscrisis meer! We zien nu een overheid die zich op het privéterrein van burgers begeeft om ons bescherming te bieden die onherroepelijk ten koste gaat van onze vrijheden. Het recht op vrijheid om eigen keuzes te maken en risico’s te nemen! Je eigen veiligheid is je eigen verantwoordelijkheid!

Hannah Visser: ‘Die beschermingsdrang van de overheid gaat steeds verder: er wordt overwogen om een lockdown in te zetten bij een influenza-uitbraak, om drukte in ziekenhuizen te voorkomen. Maar in het ziekenhuis is het altijd druk! Als dit de maatstaf wordt voor de vrijheid in de samenleving, dan is het einde zoek. We kunnen beter inzetten op het opschalen van de zorg!’

 

Hele podcast kun je ook hier terug luisteren: Op z’n Kop! – Beluister OP Z’N KOP! Tijdens het NPO Podcastevent Tivoli | Podcasts | NPO Radio 2

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.