jan 16, 2022

Mag mijn elfjarige gevaccineerd worden als ik toestemming weiger?

jan 16, 2022

De Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) is daarover duidelijk: “Voor de behandeling van een kind dat jonger is dan 12 jaar, is toestemming nodig van de gezagsdrager(s) van het kind.”

Maar hoe zit dat als ouders het niet eens worden? Of als je gescheiden bent en jij geen toestemming wilt geven en je ex-partner wel?  En wat als je kind zelf een vaccinatie wil nemen, terwijl je daar als ouders niet achter kan staan?

De KNMG-wegwijzer Toestemming en informatie bij behandeling van minderjarigen (2019) geeft antwoord op deze vragen.

Zie ook bijgaand praktijkvoorbeeld op de site van het KNMG.

Meer informatie over het vaccineren van gezonde kinderen tegen corona? Ga naar onze onderbouwingspagina kinderen >

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.