mei 11, 2021

Massaal dragen van mondmaskers is niet zonder risico, ze zijn schadelijk voor de drager maar ook voor anderen!

mei 11, 2021

Het Artsen Collectief is tegen een algemene mondkapjesplicht. Er is onvoldoende bewijs dat het dragen van een mondkapje door de algemene bevolking invloed heeft op de verspreiding van het coronavirus. Bijwerkingen en schadelijke effecten komen steeds meer aan het licht.

In een studie (gepubliceerd op MDPI, zie bron) objectiveerden onderzoekers veranderingen in de ademhalingsfysiologie van maskerdragers en constateren: meer O2-daling, CO2-stijging, vermoeidheid en hoofdpijn, ook wel genoemd het MIES-syndroom (Masker-Geïnduceerd UitputtingsSyndroom).

Daarnaast brachten acht Duitse artsen en wetenschappers een vernietigend rapport uit (zie bron) over de talrijke schadelijke effecten van het langdurig dragen van mondkapjes. Een opmerkelijke bevinding: dragers van mondkapjes produceren meer aerosolen dan niet-dragers en dragen daardoor méér bij aan verspreiding van virussen.

Lees meer over het standpunt van het Artsencollectief over mondkapjes
Alle standpunten van het Artsencollectief

Bron: MDPI, 18 april 2021 ‎IJERPH | Free Full-Text | Is a Mask That Covers the Mouth and Nose Free from Undesirable Side Effects in Everyday Use and Free of Potential Hazards? (mdpi.com)

Bron: Ademvrij, 27 april 2021 Weer waarschuwen wetenschappers: mondkapjes zijn slecht voor jou – maar ook voor je medemens | Ademvrij

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.