feb 10, 2023

Amerikaanse cardioloog Peter McCullough vrijgesproken

feb 10, 2023

Het is  een overwinning voor alle artsen en wetenschappers die de afgelopen jaren zijn vervolgd voor het uiten van hun opvattingen tegen de corona-orthodoxie: de vrijspraak door rechter Tahira Khan Merritt in Dallas County op 23 januari 2023 in de zaak tegen dr. Peter McCullough. Een Texaans ziekenhuis had een rechtszaak aangespannen om McCullough te straffen voor het delen van zijn zorgen over Covid-19, vroege behandeling en veiligheid en werkzaamheid van vaccins.

Door de rechtszaak “gebaseerd op vooroordelen” af te wijzen, ondersteunt de uitspraak het pleidooi van meer dan 14.000 patiënten en artsen. Zij stonden McCullough bij en tekenden een petitie waarin ze de aanklacht van het ziekenhuis (Baylor, Scott en White) aan de kaak stelden:

Medische professionals zoals Dr. McCullough en anderen die zich uitspreken en vechten voor patiëntveiligheid en patiëntenrechten, moeten worden toegejuicht voor hun moed, niet aangevallen. Het is ongepast voor medische instellingen en anderen  op vertrouwensposities om wraak te nemen op degenen die de patiënt, niet de politiek, op de eerste plaats zetten.

Het ziekenhuis klaagde  McCullough aan voor meer dan 1 miljoen dollar, meldde WFAA, een dochteronderneming van Dallas ABC. De advocaat van McCullough, Clinton Mikel, vertelde WFAA dat de rechtszaak “lichtzinnig” is en een “politiek gemotiveerde poging om  McCullough het zwijgen op te leggen, aangezien hij talloze patiëntenlevens redt van Covid-19 en van andere maatregelen in verband met Covid-19.”

Voorafgaand aan de rechtszaak werd McCulloughs hartstochtelijke getuigenis voor de Texas State Senate door miljoenen bekeken.

 “Dit is een sterke overwinning voor de vrijheid van meningsuiting en voor evenwichtige publicatie en mediapresentatie van klinische gegevens, zoals die verschenen in de loop van de pandemische crisis,” vertelde McCullough aan The Daily Wire, “Mijn analyses en conclusies zijn nauwkeurig, consistent en altijd van mijzelf geweest, niet van welke instelling dan ook.”

Het Artsen Collectief pleit voor het stoppen van politiek gemotiveerde procedures tegen artsen en wetenschappers die zich kritisch opstellen tegen de coronamaatregelen en de veiligheid en effectiviteit van vaccins in twijfel trekken. De medisch professionals van het Artsen Collectief zetten hun patiënten centraal. Gefundeerde medische opinie van (behandelend) artsen heeft in hun optiek overwicht over standpunten van politici, die altijd gekleurd zijn door andere overwegingen.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.