mrt 25, 2021

Hoge boetes voor artsen die (hydro)chloroquine en ivermectine onterecht voorschrijven

mrt 25, 2021

Artsen die (hydroxy)chloroquine of ivermectine voorschrijven tegen covid-19 krijgen daarvoor vanaf nu een boete van maximaal € 150.000 opgelegd door de inspectie. Het kan daarbij ook gaan om andere medicijnen die buiten de richtlijnen om worden voorgeschreven. De inspectie roept apothekers op melding te doen. Het is verbazingwekkend, aangezien het relatief onschuldige middelen betreft, en er voor andere medicijnen, die off-label (dus niet voor de toepassing waarvoor ze zijn geregistreerd, zoals hier ook het geval is) worden gebruikt, en met veel meer bijwerkingen, dit soort sancties niet worden opgelegd (!)

Hoge boete voor artsen die onterecht hydroxychloroquine of ivermectine voorschrijven | medischcontact

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.