DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseSpanishTurkishArabic
  • ondersteund door 42.928 vrienden
  • waarvan 2.713 geverifieerde medisch professionals

jul 1, 2021

Is het medisch-ethisch verdedigbaar om gezonde kinderen te vaccineren tegen Covid-19?

jul 1, 2021

Achter de vraag of we ook gezonde kinderen van 12 tot 17 jaar moeten vaccineren tegen Covid-19, schuilt naast de medische, immunologische en epidemiologische overwegingen ook nog een zware ethische vraagstelling: hoeveel nadeel mogen we een kind opleggen ten behoeve van de maatschappij? Om deze vraag te beantwoorden kunnen zowel individuele als de maatschappelijke voor- en nadelen van massavaccinatie worden meegewogen.

Jona Walk, recent gepromoveerd op vaccin-immunologie, nu arts in opleiding tot internist, schreef hier een artikel over. Hele artikel lezen > Kinderen vaccineren voor Covid-19 — Jona Walk

Belangrijk: Dit stuk is niet door het peer-review process gegaan. Jona schreef het als opiniërend, vak-inhoudelijk artikel bedoeld voor publicatie in een medisch tijdschrift. De tekst moet alleen in die context worden gelezen.

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.