sep 29, 2021

Mondmaskers en testen worden overwogen voor gevaccineerden

sep 29, 2021

Er is geen significant verschil gevonden in de ‘viral load’ tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde, asymptomatische en zieke mensen die besmet zijn met de deltavariant van SARS-CoV-2. Gezien het aanzienlijke aandeel van asymptomatische vaccindoorbraken met hoge virale niveaus, moeten interventies, waaronder mondmaskers en testen, worden overwogen i.v.m. verhoogde transmissie.‎

Bron: No Significant Difference in Viral Load Between Vaccinated and Unvaccinated, Asymptomatic and Symptomatic Groups Infected with SARS-CoV-2 Delta Variant | medRxiv

Het Artsen Collectief vindt dat de conclusie niet volgt uit het onderzoeksresultaat; maatregelen moeten worden afgewogen. Dat is niet gebeurd. Uit deze conclusies zou je namelijk ook kunnen concluderen dat we kunnen stoppen met vaccineren en alle andere maatregelen.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.