jul 15, 2021

Met een beleid zonder grenzen krijg je een pandemie zonder einde

jul 15, 2021

Hugo de Jonge en Mark Rutte noemen de opkomst van de deltavariant als oorzaak van de explosie van coronabesmettingen onder jongeren, terwijl alles wijst op het falen van ‘Testen voor Toegang’. Het kabinet lijkt echter niet van zijn meest recente misser te leren en handhaaft het ondoorzichtige jojobeleid – met alle economische en sociale schade van dien. Op 2 juli vond Hugo de Jonge ‘Dansen met Janssen’ nog steeds een goed idee. In die termen verkondigde de demissionaire minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) eerder het afschaffen van de anderhalvemeterregel in kroegen en discotheken. Bezoekers met een negatieve coronatest van ‘Testen voor Toegang’ mochten als vanouds op de dansvloer tegen elkaar aan schuren.

RIVM-modellen voorspellen een vierde golf en daarom moeten de versoepelingen worden teruggedraaid / maatregelen worden verscherpt, voor iedereen. Volgens het OMT krijgen we daardoor ‘minder ziekenhuisopnames, misschien minder IC-opnames en kunnen besmettingen worden verminderd’. Het is een herhaling van zetten van de Britse variant, die meer besmettingen gaf waardoor de avondklok kon worden ingesteld, ondanks dat Frankrijk toen al bewezen had dat die maatregel geen effect op het beloop van ziekenhuis opnames had. Duidelijke boven- en ondergrenzen wat betreft besmettingen en vervolgstappen qua maatregelen ontbreken nog altijd. Het ontbreekt aan transparantie en blijkbaar vindt het kabinet het lastig om die transparantie te bieden, kijkend naar de vele WOB-verzoeken en hun vertragingen en het wachten op antwoord op de motie van een senator van D66 op 1 juni om duidelijke grenzen aan besmettingsaantallen te stellen. In het licht van de afwezigheid van transparantie is het officieel op lijst A plaatsen een gevaarlijk wankele basis voor vergaande, zinloze inperkingen van grondrechten.

Bron: Met een beleid zonder grenzen krijg je een pandemie zonder einde – Follow the Money – Platform voor onderzoeksjournalistiek (ftm.nl)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.