mei 11, 2021

Miljoenen mensen verhongeren niet, ze worden uitgehongerd.

mei 11, 2021

Het huidige generieke coronabeleid grijpt in op elk vlak van onze samenleving en ons menszijn. Het Artsen Collectief gelooft dat dit beleid onze gezondheid meer schaadt dan dat zij die bevordert of beschermt. Het middel mag niet erger zijn dan de kwaal.

Op 20 april kwam The Guardian met het artikel dat NGO’s voorkombare hongersnoden voorspellen. Wereldleiders worden aangespoord om onmiddellijk op te treden om te voorkomen dat meerdere hongersnoden uitbreken, verergerd door de coronaviruspandemie en veroorzaakt door conflicten, klimaatcrisis en ongelijkheid.‎

Lees meer over het standpunt van het Artsencollectief over nevenschade
Alle standpunten van het Artsencollectief

Bron: The Guardian, 20 april 2021 ‘People are not starving, they’re being starved’: millions at risk of famine, NGOs warn | Global development | The Guardian

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.