dec 6, 2021

Myocarditis na vaccinatie komt vooral onder de 21 jaar voor

dec 6, 2021

De meeste gevallen van myocarditis vermoedelijk als gevolg van een Covid-19-vaccin  bij personen jonger dan 21 jaar, hebben een mild klinisch beloop met een snelle verbetering van de symptomen. Abnormale bevindingen op cMRI kwamen vaak voor. Toekomstige studies moeten risicofactoren, mechanismen en langetermijnresultaten evalueren‎. Het gaat vooral om jongens (90,6 %), gemiddelde leeftijd 15,8 jaar, 94.2% van hen na het Pfizer-BioNTech vaccin; 91.4%: na de tweede dosis, gemiddeld twee dagen na de vaccinatie.

Bron: Clinically Suspected Myocarditis Temporally Related to COVID-19 Vaccination in Adolescents and Young Adults | Circulation (ahajournals.org)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.