jul 13, 2021

Natuurlijke infectie beschermt beter dan vaccinatie

jul 13, 2021

Coronaviruspatiënten die herstelden hadden veel minder kans om besmet te raken tijdens de laatste golf van de pandemie dan mensen die tegen Covid waren ingeënt, volgens cijfers die aan het Israëlische ministerie van Volksgezondheid werden gepresenteerd.‎ ‎Gegevens van het ministerie van Volksgezondheid over de golf van Cociduitbraken die in mei begonnen, tonen aan dat Israëli’s met immuniteit na natuurlijke infectie veel minder kans hadden om opnieuw besmet te raken in vergelijking met Israëli’s die alleen immuniteit hadden via vaccinatie.‎ ‎Meer dan 7.700 nieuwe gevallen van het virus zijn opgespoord tijdens de meest recente golf die in mei startte, maar slechts 72 van de bevestigde gevallen daarvan waren mensen van wie bekend was dat ze eerder geïnfecteerd waren geweest – dat wil zeggen minder dan 1% van de nieuwe gevallen.‎ Bij gevaccineerden zag men 40% nieuwe infecties.

Bron: Natural infection vs vaccination: Which gives more protection? – Israel National News


Meer lezen over ons standpunt over immuniteit kijk op: https://artsencollectief.nl/category/onderbouwing/immuniteit-onderbouwing/

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.