aug 9, 2021

Onderzoek CDC wijst uit: 74% van de mensen die besmet waren tijdens uitbraak in Massachusetts waren volledig gevaccineerd

aug 9, 2021

Bij een grote bijeenkomst bezocht door gevaccineerden vonden veel besmettingen plaats. ‎In juli 2021, na meerdere grote openbare evenementen, werden 469 Covid-19-gevallen geïdentificeerd onder inwoners van Massachusetts die van 3 tot 17 juli naar de stad waren gereisd; 346 (74%) daarvan waren volledig gevaccineerde personen. Tests identificeerden de delta-variant in 90% van de monsters van 133 patiënten. De drempelwaarden voor de cyclus waren vergelijkbaar bij monsters van volledig gevaccineerde patiënten en niet-gevaccineerde patiënten.‎ ‎

“Deze bevinding is zorgwekkend en was een cruciale ontdekking die leidde tot CDC’s bijgewerkte maskeraanbeveling” aldus CDC directeur Walensky. Naar aanleiding hiervan wijzigde de CDC van koers en adviseerde ook volledig gevaccineerde mensen binnen weer gezichtsmaskers te dragen.

Bronnen:
https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7031e2.htm 
https://www.cnbc.com/2021/07/30/cdc-study-shows-74percent-of-people-infected-in-massachusetts-covid-outbreak-were-fully-vaccinated.html

Uit steeds mee onderzoek blijkt dat vaccinatie niet of niet volledig beschermt tegen nieuwe varianten. Ook niet tegen besmetting.
Waarom dan mogelijke vaccinatiepaspoorten als gevaccineerden net zo goed geïnfecteerd kunnen raken en besmettelijk zijn voor anderen?

Een vaccinatiepaspoort leidt tot medische apartheid. Het is een vorm van uitsluiting van gezonde mensen die niet past in de gezondheidszorg, samenleving, democratie. Gezondheidsdiscriminatie moet te allen tijde voorkomen worden!

Het Artsen Collectief blijft benadrukken dat massavaccinatie tegen corona geen duurzame oplossing is. Vaccinatie beschermt niet of niet volledig tegen nieuwe varianten en ook niet tegen besmetting, zo is inmiddels gebleken! Willen we voorbereid zijn op het najaar, dan moeten we nu de zorgcapaciteit opschalen en inzetten op gezondheid.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.