okt 8, 2021

Onderzoek laat zien dat viruslading van gevaccineerden en ongevaccineerden ongeveer gelijk is

okt 8, 2021

Een onderzoek naar doorbraakinfecties in San Francisco laat zien dat 9,1% van Covid-19-infecties,  doorbraakinfecties bij gevaccineerden waren. Volledig gevaccineerde personen liepen meer kans dan niet-gevaccineerde personen om te worden geïnfecteerd door varianten die mutaties dragen die geassocieerd zijn met verminderde antilichaamneutralisatie. Er werd geen significant verschil gevonden in virale last tussen niet-gevaccineerde en volledig gevaccineerde personen. Symptomatische doorbraakinfecties bij gevaccineerden kunnen Covid-19 mogelijk net zo efficiënt overbrengen als niet-gevaccineerde infecties, ongeacht de infecterende SARS-CoV-2-variant.

Bron: Predominance of antibody-resistant SARS-CoV-2 variants in vaccine breakthrough cases from the San Francisco Bay Area, California | medRxiv

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.